Varför hatar min lärare katolska kyrkan?

Jag är långt ifrån att vara ensam när det kommer till att möta nedvärderande uttalanden om katoliker eller katolska kyrkan i skolan. Här kommer det senaste absurda påstående som min lärare hävdade inför hela min klass:
"Tyvärr motsätter sig katolska kyrkan att man ska kunna gå från att vara låginkomsttagande länder till medelinkomsttagande länder..." -.-

Jag ska inte svara på lärarens knäppa uttalande utan gör mig istället ett försök att förstå varför den antikatolska hållningen finns i våra svenska skolor:

Sverige slaktade katoliker mellan åren 1500- 1781, då kungen ville krossa den katolska kyrkan i Sverige för att komma åt dess resurser och ta större makt över befolkningen. Han utsåg sig själv till allas "andliga ledare" Inte nog med det fanns det en period så kallad "antikatolicismen" mellan åren 1599-1781. Fram till slutet av 1950-talet (inte 1850 utan 1950) så var det förbjudet enligt lag för katoliker att jobba inom skolväsendet och inom sjukvården. Enligt Yvonne Werner är antikatolicismen lika gammal som protestantismen. De olika protestantiska kyrkorna använde sig av antikatolsk propaganda under flera hundra år i Sverige. Det är därför inte konstigt att vi i Sverige har en negativ bild av katoliker... det är djupt rotat i vår historia.

Men hur kommer det sig att vi läser om den racistiska diskrimineringen som skedde i USA på 50 och 60 talet, om aparthead i sydafrika och den dåliga behandlingen av aborginer i Australien, men inte en enda kotte får höra något om Sveriges egen mörka historia? 

I den svenska skolan uppmuntrar man elever till att kunna ha flera perspektiv på saker och ting, men skulle en katolsk elev skriva om de blodiga antikatolska övergreppen som begicks i Sverige, så sätter läraren rentav ett F eller Icke-godkänt som betyg.
Det roliga är att en av dem länderna som lyckats gå över från att vara ett låginkomsttagande land till ett medelinkomstagande land är Brasilien. Minns jag inte fel, så har Brasilien och är Brasilien det land med flest katolska anhängare, och ändå har de lyckats med att följa med i utvecklingen... så att liksom göra sådana idiotiska uttalanden om att "katolska kyrkan hindrar länder från utveckling" är crap!

Så varför hatar min lärare katolska kyrkan?
För att hon förmodligen fick lära sig att göra det av sin lärare!