Simon

Hej alla ni som läser vår blogg!

Jag skulle vilja presentera mig själv innan jag skriver ihop några fler inlägg. I början tyckte jag att det inte behövdes, att orden kunde stå för sig själv. Men jag har mer och mer börjat tro att gemenskap, att inte alltid vara ensam när det gäller tron, kan hjälpa oss mycket. Vi lär av varandra och vi växer tillsammans.

”Jag skulle ha kunnat skapa människor så att var och en av dem hade allt, men jag föredrog att ge olika gåvor till olika människor, så att alla behöver varandra”. - Gud till Katarina av Siena

Jag vill därför ge mig själv ett ansikte, sätta mig i ett sammanhang. Inte bara vara en anonym skribent, utan lite mer som jag är, en människa av kött och blod. Därför ska jag nu berätta lite kort om min historia.

Jag heter Simon och är från Malmö. Är 21 år gammal och pendlar till lund för att plugga till civilingenjör inom medicin och teknik. Har gått i kristen friskola och är uppvuxen i en katolsk familj men har först på senare år börjat förstå tron på allvar och börjat försöka leva den. Det är den som driver mig till att skriva här. Min väg ”tillbaka” till den katolska kyrkan gick genom Christopher West och hans föredrag om kroppens teologi. Därför skulle jag verkligen vilja att alla läser om det här med kroppens teologi. Jag vill det för att ni ska få en chans att finna sanningen om era liv, och det som ”funkade” för mig kanske ”funkar” för er. Om ni tycker det låter spännande tycker jag ni ska läsa boken ”Till man och kvinna skapade Han dem” av syster Sofie.