Katolska kyrkan och kondomer...

Ett svensk talspråk är att "man inte kan dra alla över en kam" men det verkar inte gälla när det kommer till katoliker. Idag uppstod en incident i klassrummet som sporrade till det här inlägget.
Min lärare drog Påven Benedikts uttalande om kondomer helt ur sin kontext och sammanfattade det inför hela klassen med att katoliker tror att kondomer sprider AIDS då "Påven har sagt det". Ni anar inte hur mycket ilskan kokade i min kropp, men jag bet mig i läppen för att inte läraren skulle tycka att jag är uppkäftig. Det var verkligen svårt att hålla tyst, men jag klarade mig igenom det.
Men här behöver jag inte vara tyst! Ska man prata om katolska kyrkan måste man även förstå vad kyrkan står för! Varför är den Katolska kyrkan emot preventivmedel? Det korta svaret är för att bevara kärleken!
Det man inom kyrkan förutspådde när man runt 60-70:talet gick ut med att katoliker inte ska använda preventivmedel är att preventivmedel kommer att leda till att:
1. Antalet skilsmässor skulle öka
2. Antalet utomäktenskapliga förhållanden skulle öka
3. Antalet aborter skulle öka
Idag har skiljer sig 2/3 av alla som gifter sig i Sverige, abort används som preventivmedel och att ha sex innan man äktenskapet har blivit normen. Kyrkan förespråkar istället kyskhet då det är endast en kysk kvinna och en kysk man som är kapabla till äkta kärlek (enligt Johannes Paulus II). För med hjälp av kyskhet kan man testa om ens kärlek är sann- ex Hur mycket älskar din kille/tjej dig egentligen? Älskar han dig så mycket att han/hon kan vänta på dig till ni gifter er? Eller är han/hon tillsammans med dig för sin egen njutning skull? Utnyttjar ni varandra kroppsligen? 
För kärleken utnyttjar inte, den frågar inte vad kan jag få utan vad kan jag ge, kärleken leder en närmare Gud.
En annan grej som kyrkan säger är att när man gifter sig ska man kunna ge sig själv till den andra helt och hållet, utan förbehåll, utan oroligheter. Han äger dig och du äger honom, ni tillhör inte längre er själva, och sex är det som fullbordar äktenskapet, det är det som gör er i er relation till en make och en hustru. Så om du har legat runt med andra killar så har du tagit något som endast tillhör din man. Du har berövat honom den enda gåvan som du egentligen hade kunnat ge honom, som ingen annan egentligen skulle/borde ha fått. Detsamma gäller honom. 
Anledningen till att Påven står på sig är för att äktenskapet ska skyddas och bevaras omtänksamt. Och ja kondomer ökar spridningen av HIV - då de inger en falsk "trygghet" om att man kan göra vad som helst utan att bli smittat - vilket i sin tur leder till mer riskabla sexuella förhållanden. Ni kan läsa mer om det här. Medan det enda smittan kyskhet kan sprida är kärlek och trohet!
Tyvärr är det inte många katoliker som har förstått kyrkans budskap om kyskhet. Många verkar ha svårt för att förstå att vi egentligen inte tillhör oss själva, vi sätter vår vilja framför Hans vilja... vi säger att kyrkan har rätt i allt förutom i den här frågan. Men genom att säga så begår vi högmod, den största synden av dem alla. För om kyrkan som Gud själv grundade kan ha fel på den här trospunkten så kan den ha fel på andra punkter... vi slutar lyssna på den och bestämmer själva vad som är rätt och fel, vi plockar som på ett smörgåsbord. I slutändan innebär det att vi tror mer på oss själva än på Gud. Vi följer vår vilja inte Hans. För det Han säger är att du är så vacker, så älskad och underbar att du förtjänar en man/kvinna som kan vänta på dig, någon som inte leder dig fel utan som gör dig till en heligare kvinna/man.... inte en person som leder dig till synd, som för dig bort från Han som har skapat dig eller som använder dig för att tillfredsställa sig själv.
Så hur kommer kondomer in i det hela? Jo, för när du är gift så tillhör du ju din man och han tillhör dig, er kärlek är så stor att det leder till liv, ni ska kunna ge er själva helt och hållet till varandra, ni ska inte behöva vara rädda för saker som könssjukdomar eller behandla graviditet som det värsta en kvinna kan drabbas av - som man brukar göra när man har sex utanför äktenskapet... Man känner sig illa tvungen att använda kondomer för att inte få en dödlig sjukdom. Att risken för könssjukdomar finns tyder bara på hur sjukt och fel det är- tänk att något så naturligt har blivit förvrängd och förvandlats till en livsfara. Något som är till för att skapa liv tar istället ditt liv!