Du renade mig!Oh Herre du varit mig så nådig... dagar och nätter begrundar jag dina mysterier. Men dem är för stora för mig att förstå. Du såg mig i mitt elände, du såg min själs död. Jag levde helvetet på jorden, slav under synden. Men du kunde inte sluta titta på min fattiga själ. Din kärlek kunde inte gå förbi mig utan att rycka upp mig ur fördärvets grop. Tårarna var dagligt föda. Dag och natt omringade mörkret mig... oh så länge plågade de onda mig i synderna. Jag var död men ändå levande. 

Aldrig mer vill jag vara i det helvetet. Sannerligen kunde du inte se min själ gå under och i din nåd renade därför mig i bikten. Du såg mitt elände och renade mig med ditt blod. Jag blev ett med dig. Gud så stor du är trofast. Det finns inget liv utanför dig!

Även om en själ ser hela världen, kommer den bara hamna i fördärvet, då det är bara du som kan mätta de hungriga, de fattiga i anden och ge den sanna friden! Oh vad jag erfarit dina nådegåvor Herre. Dagar och nätter prisar jag dig med denna arma svaga själ, som du såg i min fattigdom. Nu kan jag inte få nog av din Kärlek. Jesus ibland känns det som du kommer få mitt hjärta att spricka av kärlek, sådana extas och glädje tårar... Tack Herre för du såg mig svaga syndare och räddade mig!