Varför ska man gå på läger?

Det är en ganska vanlig fråga som dyker upp bland ungdomar. Varför är läger så bra? Lär man sig något eller kommer man närmare tron på något sätt?
Av egna erfarenheter kan jag svara med ett självklart ja på alla ovanstående frågor. Läger handlar om så mycket mer dessutom. Att få träffa katolska ungdomar från Sveriges alla hörn, ger oss en enorm gemenskap och erbjuder oss även en möjligheten till att dela med oss av vår tro, på en djupare nivå genom alla diskussioner som uppstår. Att få gå på alla föreläsningar som får en att rysa, orden går rakt in i hjärtat. Läger är ett tillfälle där man kan få svar på nästan alla sina frågor/funderingar då en kunnig präst eller diakon kommer med genomtänkta svar. Sedan får vi inte glömma alla fina bibelstunder tillsammans, som slutar i någon form av teater då man ska återberätta det som står i bibeln. Kan nog vara dagens höjdpunkt när man ser allas livliga idéer.
En sak är säker man blir starkare i tron, det blir i alla fall jag. Efter bara några få dagar tillsammans kommer man tillbaka som en annan person. Jag hoppas innerligt att fler läger är påväg och då vill jag se dig där!
Bilden är tagen under "Gud är kärlek" lägret som anordnades av SUK i somras =)