Varför du också bör åka till Taizé!Under höstlovet förra året så åkte jag tillsammans med flera andra katolska ungdomar till Taizé, ett kristet ekumeniskt brödraskap i Frankrike. Dagen vi skulle börja bussresan mot Taizé var jag nervös, då jag inte kände någon och jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Men hela resan överträffade alla mina förväntningar! Det var en utav de bästa resor jag har gjort i mitt liv. Jag fick massor av nya vänner, jag lärde mig att verkligen älska den enkelheten som Taizé erbjuder, men framför allt så kom jag mycket närmre min tro. I Taizé är det bön tre gånger om dagen, vilket först kan låta som väldigt mycket, men hela rutinen med morgon, lunch och kvällsbön var nästan det som jag saknade mest när jag kom hem igen. Just därför blev jag så glad när jag såg att SLUK skulle göra om Taizéresan i år och jag anmälde mig direkt.
Jag tycker att alla som har möjlighet att åka till Taizé borde åka, för det är en sådan mäktig resa som man kommer komma ihåg i hela sitt liv. Men man måste vara beredd på att leva sitt liv i enkelhet under en vecka och framför allt så måste man komma ihåg att det är ett kristet läger, du är där för din kyrka, din tro och för att representera alla unga svenska katoliker på ett bra sätt.


Häls. / Lydia

Är du intresserad av att hänga med till Taizé? Här hittar du mer information!

Nedan är några bilder från Taizé resan 2012- tryck på bilden för att göra den större =).