Mikolaj

Hej kära läsare!
Jag heter Mikolaj och är en relativt ny skribent här på Confessiones. Jag är född och uppvuxen i Sverige men uppfostrad av polska föräldrar med katolsk bakgrund. Jag har gått i kyrkan sen jag kommer ihåg, men man kan säga att jag tagit seriösa steg framåt i tron under de senaste året. Det kan jag tacka Gud för men även PUKiS (Polska Unga Katoliker i Sverige) som jag deltar i ganska flitigt.
Jag är intresserad av musik, jag spelar nämligen tvärflöjt men även piano och lite gitarr och har nu även gått med i S:ta Eugenias Ungdomskör.
Förutom det älskar jag att träna och äta rätt. Tennis i veckan och gymmet i helgen och cyklar gör jag överallt.
Men kyrkan framför allt, jag går i S:t Johannes kyrka där den polska församlingen har sina mässor varje fredag kväll och söndag förmiddag.
Det kan även vara intressant för er att veta att jag är ordförande för Polska Katolska barn- och ungdomsföreningen "Emmaus" i Stockholm. (PUKiS är alltså nationellt och Emmaus lokalt) Jag vill ta tillfället i akt och berätta att vi har massor med aktiviteter denna höst för barn och ungdomar i vårt ungdomshus Quo Vadis vid Skanstull på Södermannagatan 52. Hjärtligt välkomna och hoppas vi ses snart!
Mvh. // Mikolaj Z.
Texter som jag har skrivit: