3 enkla steg till ett bättre böneliv!
Jag brukar alltid be innan jag lägger mig på kvällarna - något som min mamma lärde mig att göra som barn. Det ligger något lugnande i att kunna avrunda dagen med ett litet samtal med Gud. Men många gånger är jag så trött när jag landar i sängen att jag knappt hinner genom "Fader vår" innan jag besöker lala-land (a.k.a. drömmarnas värld). Ja, Mea Culpa... jag är en av dem som ibland även rabblar genom kvällsbönerna snabbt utan att vara uppmärksam på det jag ber om (Matt 6:7-8). Men från och med nu ska jag använda följande tips, fritt översatt från Lifeteens hemsida.


1. Säg Hej!
Det första vi brukar göra när vi träffar en vän är att säga Hej, krama dem eller nicka sådär lagom coolt med huvudet som en riktig gangster. Att säga Hej till Gud är ett superb sätt att få upp ögonen för Hans närvaro under bönen - tänk på Vem det är du träffar när du gör korstecknet. 
"Lugn, besinna att jag är Gud" (Psalm 46:11).
2. Bromsa
Världen vi lever i idag bombaderar oss med ljud och bilder från alla möjliga hörn -allt från sms, till musik, tv och nätet. Det är inte dåliga saker i sig, men alltför mycket användande av dessa kan distrahera oss från vår relation och konversation med Gud. 
"Silence is so lacking in this world which is often too noisy, which is not favorable to recollection and listening to the voice of God" - Påven Benedikt XVI
Ta 10 minuter varje dag (Yupp hela 10minuter) från den tid du ägnar åt Facebook eller tv och använd den istället till bön. Låt Gud vara ditt hjärtas och hjärnas centrum.


3. Be Gud att lära dig be (Luk 11:1)
När Jesu apostlar bad Honom att lära dem att be, resulterade det i bönen "Fader Vår". Om Hans apostlar behövde be Honom om hjälp, så behöver du inte skämmas för att göra detsamma.
Be, så skall ni få. Sök, så skall ni finna. Bulta, så skall dörren öppnas. - Matt 7:7