Varför ska man vänta med sex?

Varför ska man vänta med sex till efter man gift sig?

Ja varför egentligen..? 

Svaret är enkelt. Gud vill att du ska vara lycklig. Han vill att du ska få uppleva den totala kärleken och meningen med ditt liv. I dagens samhälle är det stressigt att vara ung, särskilt när det gäller sexuella erfarenheter. De tuffa i skolan är de som haft sex först och de skryter gärna om det. Pressen är enorm och man ska helst prestera så tidigt som möjligt. Livet väntar inte, YOLO.

Men efter ett tag kommer tomheten. Var det inte mer än så här? Relationer brister, för man lyckas inte riktigt leva upp till varandras förväntningar. Det är något som saknas, relationen är inte tillräckligt givande för att man ska orka fortsätta tolerera den andra med alla sina brister och problem (Anledningen till detta tror jag är att man ser varandra som objekt ur vilka man kan ”hämta” lycka, inte personer som ska bli en del av ens liv). Man bryter upp och förväntas gå vidare, oförändrad, oberörd, med siktet inställt på någon ny. För det är samhällets naiva bild av relationer. Vi tror att vi kan gå igenom tio sexuella förhållanden för att sedan, PANG, kunna slå oss ner och kunna leva tillsammans med en person fullt ut, hundraprocentigt, resten av livet. Att vi rentav kommer att ha en bättre relation, ”vi har lärt oss”. Tyvärr är det inte så. För varje brusten relation blir det allt svårare. Vi skadas mer än vad vi tror och när vi sedan möter en person som vi slutligen bestämmer oss för att spendera resten av livet med kommer vi vara sämre rustade. Vi kommer vara sämre rustade än om vi inte hade haft dem här tio förhållandena innan. För när du har sex med en annan människa fastnar någonting hos dig från den personen. Sex är inte bara ett tillfredsställande av en drift. Du blir inte oberörd, oförändrad. 

Dem flesta av oss har en önskan om att få träffa en person som vi kan älska och leva med hela livet. En person som är ”min” och att själv på samma gång vara ”din”. Att kunna vara helt sårbar inför den här personen, att kunna vara sig själv, och ändå vara älskad. Detta är det Gud vill att vi ska ha. Han vill inte att vi ska möta vår ”andra hälft” skadad och oförmögen att ge sig själv för den andra. Han vill att vi ska komma oförstörd och redo för ett helt liv i kärlek och vänskap tillsammans med den andra personen. För det är detta vi längtar efter. Kärlek är så mycket mer än sex. Vi kommer aldrig kunna fylla tomrummet med massa sexpartners jämt fördelade över livet. Gud vill att du ska ha det bästa som går att få. Gud vill fylla tomrummet i dig.

Skrivet av Simon
Simon har även skrivit: