Varför är onani fel?


Varför är onani fel?
Kyrkan lär oss att onani alltid är moraliskt fel och uppmanar istället oss till självbehärskning (kyskhet). För hur man än vrider och vänder på det är onani att ha sex med sig själv (yes, it's sad :p ). Ja även kyrkan vet att det är svårt - i katekesen står det: 


"Att uppnå självbehärskning är resultatet av en långvarig process. Man får aldrig tro att man har fördärvat den en gång för alla. Den förutsätter en ansträngning som upprepas under alla livets åldrar." - 2342


Men varför får vi begäret till att begå lusthandlingar?
För att vi är skapade till att föröka oss helt enkelt. Men det betyder inte att vi ska låta kroppen kontrollera oss.


Varför är sex så viktigt att kunna kontrollera?
Sex är tänkt att både vara ett uttryck för att visa kärlek till sin make/maka samtidigt som det är en vacker gåva från Gud för att skapa ett nytt liv. Sex är så speciell, kraftfull och värdefull att den måste användas på rätt sätt, alltså endast inom äktenskapet. Om du inte är gift, bör du avstå från all sexuell aktivitet. Sex är den ultimata gåvan en man och en hustru kan ge varandra, det är en total gåva, hela sin kropp och sin själ. Sex uppfyller bröllopslöftet om att älska sin partner helt och hållet, livet ut utan förbehåll, osjälviskt. Du bryter mot detta löfte genom onani. Du utför någonting som inte tillhör dig, något som är menat att delas. Du förvandlar något vackert till en självisk ensam handling.


Men vad ska man göra när begäret kommer?
Be till Gud att hjälpa dig, att skänka dig kyshetens dygd:

"Herre, låt mig inte falla för frestelsen. Jag vet att Du är med mig. Hjälp mig att älska Dig och min (framtida) make/maka mer än mig själv. Hjälp mig att inse att min kropp är den Helige Andes tempel, så att jag behandlar den utefter det. Amen!"
"Säg till din kropp: jag väljer hellre att hålla dig i slaveri än att jag själv blir din slav" -Helige JoseMaría Escrivá
Jessi har även skrivit: