Finns det några undantag?

Skilsmässa 


  Vi är väl medvetna om att dagens samhälle ser annorlunda ut om man nu jämför med bara några år tillbaka. Saker och ting har förändrats och förändras fortfarande. Något jag personligen har sett en stor förändring inom är frågan om skilsmässa. Så som jag har uppfattat det så är skilsmässa en synd för oss kristna och personligen är jag emot skilsmässa. Jag anser att relationen och kärleken man lovar inför Gud ska behållas ren, om inte så ska man åtminstone hjälpa varandra att läka det fula.

Då är min stora fundering: Är man en syndare om man lämnar sin partner om man nu, till exempel, dagligen blir utsatt för våld? 
 Eller om man dag in och dag ut går runt och känner sig oälskad och inte alls trivs?

Att skilja sig för väldigt små saker har blivit allt vanligare kan man nästan konstatera idag och mycket kan handla om makt. I ett äktenskap ska det inte existerar tävling om makt eller något annat. I dagsläget är jag inte gift, men en vacker dag ser jag mig själv som en person som är villig att kompromissa och vara lyhörd mot min partner. Det finns alltid något sätt att fixa sina problem, med varandras hjälp eller med andras hjälp så finns det alltid en möjlighet att rätta till det som gick fel. När är det rätt att prata om skilsmässa? Finns det några så kallade undantag?


- Rawa Touma