Rosenkransen räddade mig - Vem är du när du ber?


Maj månaden har varit en tuff månad för alla studenter över hela Sverige. Samtidigt var det ju Moder Marias månad. För det så har min mamma insisterat med att be rosenkransen tillsammans med hela familjen, under hela maj månaden. Det har varit en utmaning att balansera pluggandet, vänner, familj och min bönetid.

Trots efter allt stress, sömnlösa nätter, 100 koppar av kaffe och 6 måltid om dan (jag äter mer under press) så är jag faktiskt tacksam att Maj hände. Jag måste dock medge att det var ett par svåra och frestande stunder där man skulle hellre vilja göra något annat istället för att be rosenkransen (i drygt 30 minuter) varje kväll. Det är inte så mycket, men det kändes som om att man skulle hinna med mycket annat.Stress med pluggandet, dålig planering och några lata stunder, lyckades nästan att få mig kompromissa de viktigaste sakerna i mitt liv och jag kan säga att det var rosenkransen som räddade mig. Det var den också som fick mig att klara av tentan.

I början av maj när jag planerade för månaden så hade jag en lista av saker som måste göras. I denna lista ingick plugg, träning men även bön med familjen. Efter 2 veckor insåg jag att listan aldrig riktigt tog slut. Det i sin tur ledde till frustration. Varje bön som jag gjorde med familjen kändes långt och onödigt. Dessutom så kände jag pressen från tentan allt mer och mer. Allting gick neråt ända tills jag fick lära mig från en god vän att det är inte VAD man gör som räknas mest, utan det är VEM man är när man gör det.

Då började jag förstå att livet handlar inte om att kryssa de ”plikter” jag har på min lista så snabb som möjligt. Få de små jobbiga plikterna överstökat med. Jag hinner bli gammal då för de tar aldrig slut. Sakta men säkert började jag att se allt som en träning. En chans att växa och då blev jag mindre stressad.  Rosenkransen räddade mig genom den här månaden. Det som jag såg som en ”tyngd” förut blev till slutändan det som pushade mig mest. Fråga alltid dig själv genom dina plikter: Vem är jag och vad blir jag genom att utföra denna uppdrag?
Vem är du när du ber?
/Criss

Criss har även skrivit