Min kompis som hjälper mig till himmelen!

Min kompis som hjälper mig till himmelen!
Vet du inte vad du vill göra i sommar? Varför inte skaffa en ny kompis som dessutom rekommenderar dina böner för vår Fader?
Helgon är vänner som väntar på att vi ber om deras hjälp och förbön. De finns där för att hjälpa dig få fram dina böner och för att stöta dig. Det är som att få en stor katalog med namn och instruktionen: Vraka och välj några du vill ha som vänner, de hjälper dig till himmelen!
Här har du en lista på hur du lär känna en ny vän:
1. Vem? Du kan försöka hitta ett helgon för ett speciellt område t.ex scenkonstens helgon (st.Genesius) om du ofta står på scen. Det finns helgon för i princip allt! Om du inte hittar någon kan du helt enkelt kolla upp helgonet du har fått namn efter eller kolla vem som bär ditt favoritnamn.
2. Hur? Alla helgon har sin egna unika historia som du säkert kan hitta att läsa om i böcker eller på nätet! Försök att ta reda på vem din kompis är. I Katolska Bokhandeln kanske det t.o.m finns en bok om 'ditt' helgon.
3. Prata!! För vissa är det lätt, för andra inte. Om det är svårt, hälsa försiktigt på din nya vän, presentera dig! Känns det konstigt för att personen inte finns framför dig så att du ser henne/honom? Lugn, det blir lättare med tiden. Prata regelbundet med din vän så att ni håller kontakten och får en djupare vänskap!


Erika har även skrivit: