Hail Mary

Ända sedan jag var liten har jag sett upp till den heliga jungfru Maria, men jag har aldrig vetat hur stor hennes makt och kraft egentligen är över oss.
Hon finns där för alla som behöver en moder och tröstar den som saknar någon som bryr sig. Maria, Jesu Moder tar hand om oss alla som sina egna barn och framförallt så finns hon som hjälp för oss i våra böner.
För min del så har jag gestaltat den Heliga Maria och jag brukade se henne i min mormor. Min mormor var en väldigt fin person. Inte alls egenkär och tänkte alltid på andra. Hon spred glädje och värme omkring sig och de dagar jag kände mig ledsen eller arg på min mamma så fanns min mormor där. Precis som jag föreställer mig att den heliga Maria såg ut ser min mormor ut. Hon var ljus, grönögd och väldigt vacker av sig, med svaga linjer av trötthet efter att ha härdat smärta och förluster under alla sina år. Precis som vår Jungfru hade hon förlorat ett barn, men hon såg det som en välsignelse. En själ som Gud ville bevara hos sig.
Jag vill ägna det här inlägget till både den heliga Maria och min mormor. De är två personer som jag tillägnar en ganska stor del av mina vardagliga böner, just för att de symboliserar och betyder så mycket för mig. Min bild av de båda beskrivs med två ord : "oändlig kärlek".Jessy har även skrivit: