Tappat bort dina nycklar? Be en bön!


Tappat bort dina nycklar? Be en bön!

St. Anthony (Antonius) har många gånger räddat mig när jag (karaktäristiskt), har varit slarvig och tappat bort något väldigt viktigt, exempelvis det gamla vanliga: busskort och nycklar. I desperat behov av hjälp, så har St. Anthony varit där vid min sida.
För att förhoppningsvis övertala er om att en förbön till St. Anthony faktiskt fungerar, så har jag tänkt berätta en lustig historia om mina borttappade byxor ...

Det var nämligen som så att jag skulle åka med en kompis till hennes land i Värmland. Jag hade slarvat bort mina svarta byxor och jag hittade dem verkligen inte, men eftersom jag hade andra kläder så var jag inte i behov av just de byxorna, så jag slutade att leta och tänkte att de skulle dyka upp. Några dagar innan jag skulle åka så var det dags att packa, och jag kom plötsligt ihåg byxorna. Jag rotade i hela min garderob, min mammas garderob, tvättmaskinen, ja, verkligen överallt, men de fanns ingenstans att finna! Uppgiven och besviken insåg jag att jag säkert hade glömt dem någonstans. Då kom jag ihåg att min kära vän Pipo hade tipsat oss ministranter under en lektion för längesedan, om helgonet St. Anthony. Hans bön och s.k "mirakel". Jag Googlade helt enkelt på hans namn och hittade den här bönen (se längre ned). Lite skeptiskt bad jag den, utan några större förhoppningar. Nästa dag när jag satt och skrev en uppsats, så slog det plötsligt mig att byxorna var i bastun, helt spontant! Jag sprang ner till källaren och rotade i bastun, och ja, tro det eller ej, byxorna låg längst ner under badrumsmattorna (vår bastu är som ett litet förråd, det är inte färdigt byggt ännu). Hur de hade hamnat där vet jag fortfarande inte, men jag blev riktigt lycklig och jag kände att jag fick en liten knuff närmare Gud. Även små saker kan stärka ens tro. 

Incidenten med byxorna är inte den första, utan jag har använt den här bönen x antal gånger och mina borttappade saker dyker alltid upp, ibland kan det ta några dagar, ibland tar det längre tid. Men det gäller att ha tålamod, såsom Gud ibland måste ha tålamod med oss!
Så om du sitter och grubblar över vart du nu la de där förbaskade nycklarna - här är bönen för dig!
Saint Anthony, perfect imitator of Jesus, who received from God the special power of restoring lost things, grant that I may find (mention your petition) which has been lost. As least restore to me peace and tranquility of mind, the loss of which has afflicted me even more than my material loss.
To this favor I ask another of you: that I may always remain in possession of the true good that is God. Let me rather lose all things than lose God, my supreme good. Let me never suffer the loss of my greatest treasure, eternal life with God. Amen.
ToTo har även skrivit: