Katolska homosexuella äktenskap?

Varför går det inte att viga par av samma kön inom den katolska kyrkan? Jo, det är rätt enkelt (men för vissa jobbigt svar). När man gifter sig katolskt lovar man bland annat att man ska föra över sina gener på ett naturligt sätt, utan att mixtra och trixa.  Nej, det är ingen människa på Jorden som kan göra barn (skapa ett liv) om de är samkönade utan mixtring och trixing. Därför kan ingen katolsk präst viga två samkönade par, även om de lyckas få till en vigsel så har de inte ett äktenskap. 

Jag brukar undra varför personer som inte är troende klagar på att katolska kyrkan inte viger par av samma kön? De anser att alla människor som är kära har rätt att gifta sig och leva resten av livet tillsammans (eller tills de slutar vara kära, typ runt 2 år). Men vad hindrar dem? Varför tvinga katolska kyrkan till att anpassa sig efter deras åsikter? Trots att ett katolskt äktenskap inte innebär detsamma som ett borgligt eller protestantiskt äktenskap. Vi ser helt enkelt inte på äktenskapet på samma sätt. För oss är det något heligt för andra är det ett sätt att formellt stämpla sitt förhållande - ett certifikat över att de är seriösa med sitt förhållande.

Visst kan det kännas som bara en liten grej som kyrkan kan blunda ögonen för, eller varför inte bara ändra hela äktenskapskravet? Men då kan kyrkan lika gärna läggas ner, för börjar man ändra på sakramenten, kyrkans grundpelare, så kan kyrkan inte anses vara helig och evig. I slutändan är det "Take it or leave it" principen som gäller här. Det må låta hårt och orättvist varför inte alla kan gifta sig katolskt, men ett äktenskap är för oss ett heligt sakrament inte en mänsklig rättighet. Katolska kyrkan är och kommer alltid att förbli en kyrka som strävar efter att följa Guds bud, så att vår tro förblir densamma. 

Jesus säger i Matteus 19:5-6: ”Därför skall en man lämna sin far och mor och hålla sig till sin hustru, och de två skall vara ett kött. Så är de inte längre två utan ett kött. Vad Gud har fogat samman skall människan inte skilja åt.”

Ska man vigas i kyrkan, ska man också kunna kyrkans principer och bakgrunden till varför det är som det är. ;)