Gifta sig i kyrkan?


Spelar roll om man gifter sig i kyrkan, varför inte bara leva tillsammans?

Jag är en person som drömmer om ett vackert kyrkbröllop med alla nära och kära. När jag sluter ögonen kan jag föreställa mig att brudgummen står jämte prästen på altaret och väntar ivrigt på att jag ska gå upp till honom så att vi äntligen kan bli förenade genom Gud. 

Aldrig har jag kunnat tänka mig att jag bara ska leva som sambo med någon, just för att en kyrklig vigsel står för allt jag tror på. Självklart kan man också gifta sig borgerligt efter det kyrkliga bröllopet för att säkerställa att man får sina rättigheter och skyldigheter inom lagen.

En vigsel är mer än bara en enkel ceremoni för att fira en slags länk som man vill skapa mellan varandra. Det är något som man tror på. Något som finns djupt där inne och som kan göra varenda en av oss till världens lyckligaste person. Det är ett något som har skapats för att två individer som älskar varandra ska kunna bli till en enda enhet. 

Utan att vara kyrkligt gift har man ingen stabil grund att bygga en framtid på. Det finns liksom ingen återvändo, man kan inte bara sluta vara gift. Detta ger en möjligheten att kämpa för förhållandet.
Man kan liksom inte ge upp så fort det blir jobbigt och tråkigt, utan istället får man försöka reda ut problemen och påminna sig själv och sin partner om varför man valde att gifta sig ifrån hela början. Att man direkt väljer att separera eller eventuellt bestämmer sig att skiljas är oacceptabelt. Personen du en gång föll för finns någonstans där inne fastän hen har slutat träda fram. Ett tips för alla par som har tappat ”stinget”. Besök er präst och försök ha samtal med honom. Det hjälper jättemycket. Många par lyckas återställa sina äktenskap efter att de har varit ”trasiga” ett tag. Oftast blir det på grund av att man inte har kommunicerat. Brist på kommunikation leder till tvivel, ängslan, misstänksamhet och svartsjuka.

Nyckeln till framgång är kommunikation och samarbete. Tänk på det nästa gång du funderar på att lämna din partner. Ge förhållandet En chans till och jobba på att förändra det som har tärt på förhållandet.    

Jessy har även skrivit: