Jessy


Hej!
Tänkte prova på att vara skribent här på Confessiones bloggen då jag har följt den ett bra tag nu och fick höra från Pipo i helgen att hon gärna skulle vilja se mig som en i teamet.

Mitt namn är Jessy Kristina. Kristina som i Kristus, som i frälsaren, som i Messias. Ja ni ser ju vart detta leder. Mitt namn har en katolsk koppling. Min mamma döpte mig till Kristina i andra namn eftersom vi har som tradition att man ska heta något ”heligt”, så som jag är döpt efter den heliga Kristina.

Jag är en katolsk tjej på 20 år som försöker leva både katolsk men även modernt, precis som alla andra ungdomar i vårt samhälle. En självklarhet för mig är att gå i kyrkan en gång i veckan. Sedan tidig ålder har jag gjort detta och därför känns det naturligt för mig. Jag är född och uppväxt här i Sverige men spenderar helst mina somrar nere i hemlandet, Libanon.

Såsom många tjejer tycker jag om att shoppa och resa och spenderar min fritid helst åt att umgås med vänner. Jag har inga specifika fritidsintressen. Förutom att jag har börjat träna på gymmet galet mycket och att jag alltid har det fullsatt med studier då jag läser civilingenjörsprogrammet inom bioteknik på Chalmers tekniska högskola, som är en 5-årig utbildning med mycket slit.

Sedan 5 år tillbaka har jag suttit som ordförande i LUF GBG(Libanesiska Ungdomsföreningen i Göteborg) och arbetat aktivt med ungdomar. Vi har haft regelbundna möten med katekes och så har vi även lyckats resa till Rom tillsammans med gruppen. Nu i helgen som gick blev jag invald som ledamot i SUKs (Sveriges Unga Katolikers) riksstyrelse och hoppas på att få jobba mer med barn och ungdomar. Mitt mål är att inspirera och att vägleda unga katoliker så att även de finner SUK och den kärleksfulla familj man får som aktiv medlem inom organisationen.