Att stå upp för sin tro


Att stå upp för sin tro
"Räds ej bekänna Kristi namn

om världen än det skyr.
Det är ett fäste och en hamn
när allting annat flyr."

Det är viktigt att stå upp för sin tro, men det kan vara svårt ibland, speciellt som katolik i Sverige. Men hur svårt det än är så är tron det viktigaste man har, Gud kommer alltid vara där för dig om du har mod nog att stå för den du är och för din tro. 


Ibland hamnar man i situationer där man måste stå själv som katolik mot en eller flera som pratar emot dig och det kan kännas jobbigt ibland, men hur jobbigt det än är så är det något du måste göra. Att förneka sin tro är en synd och att synda är mycket jobbigare och mycket värre än att bara berätta och förklara vad du tror på. Oftast när folk kritiserar ens religion är det på grund utav missförstånd och därför är det så viktigt att kunna förklara och reda ut utan att bli sur eller irriterad, vilket är så svårt för man blir så sur när man hör påståenden som inte ens är sanna. Men om du själv är påläst och vet vad du ska svara på de vanligaste frågorna så är det faktiskt inte så svårt. Dessutom så blir man så stolt och man mår bra utav att stå upp för sin tror, även om man står ensam bland vänner, klasskompisar eller kollegor.

Så nästa gång du blir konfronterad på grund utav din tro, stå upp för den vad som än händer och kom ihåg du är aldrig helt ensam utan Gud finns där för dig, alltid.