Är Svenska Katoliker Förföljda?


Är Svenska Katoliker Förföljda?
Jag frågade min lärare om jag kunde få hålla en religionslektion om katolska kyrkan. Förvånansvärt nog fick jag ett direkt ja och först var jag glad. Nu skulle jag kunna förklara för alla samtidigt och få reda ut alla missförstånd. Jag valde att ta upp de vanligaste frågeställningarna jag får av mina jämnåriga och besvara dem. Precis innan var jag lätt nervös där jag stod med min katekes, min bibel, och helgonbilden på Thérèse av Jesusbarnet. Jag bad tyst medan jag skrev på tavlan och la böckerna på bordet.
Men hela lyckan förvandlades till skräck sekunden då min klass kom in genom dörren. Jag började darra något så fruktansvärt och det var nästan tårar i mina ögon. Jag har aldrig någonsin känt ett så koncentrerat hat mot min tro. All denna koncentrerad hat riktades aldrig mot mig, det märkte jag, men jag tog åt mig den för min tro är jag. Jag lyckades hålla hela lektionen helt enligt planeringen och när jag sen stod själv kvar med min lärare frågade jag mig själv: Varför sprang jag inte ut och grät?

Svaret kom direkt:
Om vi flyr har djävulen vunnit! Aldrig ska han få besegra mig! Jag är stolt, stolt över att ha Gud!
Men det var i det rummet jag insåg hur förföljd kyrkan är, även i Sverige. Även om vi inte dödas för vår tro som så många av våra bröder och systrar i andra länder gör, så finns det människor som direkt hatar oss. Snälla, glöm inte att be för dem! Och glöm aldrig att du är stark, så länge du har Gud och hans ord i ditt hjärta! Kära bröder och systrar; våga vittna om Honom!
Stå alltså fasta, spänn på er rättfärdighetens pansar och sätt på skor på era fötter villigheten att gå utmed budskapet om fred. Håll ständigt trons sköld framför er, med den skall ni få den Ondes alla brinnande pilar att slockna och grip frälsningens hjälm och Andens svärd, som är Guds ord.” Efesierbrevet 6:14-18