Aftonbladets mörka journalistik...

Aftonbladet är en skräptidning...

Är det någonting jag har lärt mig under Papa Bennys tid så är det vikten av källkritik. Likt de flesta ungdomar tog jag förgivet att Aftonbladet, Expressen m.m. var bra tidningar som aldrig skrev felaktiga uppgifter eller hittade på nyheter bara för att sälja fler exemplar eller få fler klicks på sina hemsidor. Aftonbladet var ju tillräckligt bra för att användas som referens (källa) i skolarbeten. Men så blev Papa Benny vald till påve och så småningom kom den ena förskräckliga rubriken efter den andra... exempelvis kom Aftonbladet ut med en artikel om att han fördömde homosexuella och kallade dem en massa saker, vilket inte lät rätt i mina öron (med tanke på att kyrkan är tydlig med att homosexuella inte får diskrimineras, se katolska kyrkans katekes 2358). Detta ledde till att jag sökte upp hans predikan och läste igenom hela ett par gånger, men ingenstans kunde jag hitta det Aftonbladet hade citerat. Efter upprepade artiklar som helt saknade grund, tappade jag tillit för tidningen. Vill man ha riktiga nyheter får man helt enkelt leta upp ursprungskällan själv (Sad but true)

Till ingens chock och förvåning publicerar Aftonbladet idag en artikel med följande rubrik: "Här är påvens mörka förflutna" (Jag kommer inte att länka till den eftersom usel journalistik förtjänar inga klicks). Artikeln är så extremt dålig att jag kände mig tvungen att göra ett inlägg om den. På bilden här nedan har jag gjort små notiser som kan vara värt att tänka på när man bedömer hur sanningsenliga uppgifterna om vår kidnappande påve är... (ett jobb som aftonbladets journalister borde ha gjort själva):  


Men för er som är nyfikna så kan jag tala om att anklagelserna är hämtade från boken "The Silience" av Horacio Verbitsky... men sen så kan man alltid läsa en av de kidnappade prästernas egen version kring det som hände här. ;)