Shout out till den helige Antonius


Shout out till den helige Antonius

Okej, så jag är en slarvig person; jag tappar bort mina saker hela tiden. (Även när mitt rum är städat, mamma!) Om jag inte hade den helige Antonius så skulle jag förmodligen ha tappat bort min dator någonstans för länge sedan och inte kunnat skriva det här inlägget. Men nu har jag honom. Och jag kan lugnt säga att han får jobba övertid, så mycket som han hjälper mig.

Det är nämligen så att varenda gång när jag tappar bort någonting, räcker det med en bön till den helige Antonius och så hittar jag det igen. Och det är problemet; han hjälper mig så otroligt mycket och allt jag kan säga är ett snabbt tack och sedan springa till bussen. Därför skriver jag det här inlägget; det här är ett officiellt TACK till den helige Antonius för att han är så awesome.

Jag måste också tillägga att förutom att vara skyddshelgon för borttappade saker så kan man be om hans förböner för gravida kvinnor, resande och sist men inte minst om ett bra äktenskap. När jag var på pilgrimsresa i Portugal för några år sedan besökte vi Antoniuskyrkan i Lissabon och då berättade vår ledare att under Antonius festdag så är kyrkan helt full av par som vill gifta sig just på den dagen (den 13:e juni). Jag kommer vara en av dem så fort Antonius hjälper mig att hitta min blivande man. ;o) 

BÖN TILL HELIGE ANTONIUS:

Helige Antonius, som hjälper till att finna det som är borttappat, hjälp mig att aldrig förlora vänskapen med Gud, utan att jag troget bevarar den hela mitt liv.