Korstrenden - på Gott och OntMånga har säkert redan uppmärksammat "korstrenden". Det räcker med att man går in till närmaste smyckesaffär, klädaffär, ja var som helst på stan. Och jag kan tycka att det för det mesta är fint att folk bär på kors och liknande, framför allt  om de förstår dess sanna kristna innebörd. Men tyvärr finns risken att korsets budskap faller i glömska när det blir något som man tar på sig för att alla andra gör det. Vad ligger bakom denna trend och hur påverkar det vår värld?
Det beror på vem du frågar och var i världen du befinner dig. I Västvärlden kanske det inte är så många som längre förknippar korset med Jesu lidande, uppståndelse och alla kristna budskap. Men det finns även de som förknippar det med något som stärker en, och som för bort det ondskefulla. I USA sägs många ha börjat bära kors efter händelser som 9/11. Flera konstnärer och artister tycks också ha använt korset för att det kan dra till sig uppmärksamhet och kan fungera som en slags protest mot olika saker i samhället.
Men de flesta här följer nog bara strömmen och tycker det är en fin sak att ha.

Att alla idag bär på korset kan påverka oss på det sättet att vi slutar lägga märke till det, speciellt när vi ser det utanför kyrkor och liknande, också vi som tror på dess budskap. Men om man ska se på det från ett optimistiskt perspektiv så kan kanske detta korstrend på något sätt hjälpa vissa in i tron? Jag känner i alla fall några icke-praktiserande kristna som har börjat att tycka att korset är något som man verkligen kan vara stolt över och som de vill lära sig mer om. 
Det finns nog ingen riktigt svar på frågan, och folk tycker säkert olika, men det ska bli intressant att se hur det kommer att utveckla sig framöver.

Intresserad av att läsa mer? Här är en intressant artikel om det på BBC: The Cross