De oskyldiga barnen från Betlehem


Messias? Ett barn? Den paranoida kung Herodes reagerar snabbt. En dödspatrull skickas till Betlehem och alla pojkar under två år avrättas (Matt 2). Så liknar han den egyptiska faraon vars ”Endlösung” för de hebreiska invandrarna var att dränka deras nyfödda pojkar i Nilen, ”barnbegränsning i efterskott” har han väl kallad det och säkert har hans propagandadrev försökt övertyga de fattiga kvinnorna om att det var för deras eget bästa, ett sätt att ”lätta deras bördor” (2 Mos 1). 

Det utåt barnvänliga och leende svenska samhället idag kan inte förneka sin likhet med dessa två diktatorer. Barn ses som jobbiga, de står i vägen för ego-njutandet. Bortskämda och otacksamma vuxna jämrar sig över ”barnfällan”, ”familjefällan” och nu till jul av ”julfällan” – man ser ”fällor” överallt. Bort med barnen - till dagis, fritids, idrott, teven, datorn. Om man inte lyckats ta död på dem innan födelsen, förstås: Abort är numera det vanligaste kirurgiska ingreppet på våra sjukhus, hela den industrin omsätter för miljarder och alla medel används för att kväva, förlöjliga, svartmåla kritiken. Medierna, skolorna, t.o.m. de flesta kristna samfunden dras in i retoriken mot de ofödda barnens naturliga rätt att leva. Guds svar är tyst men mäktigt, han inväntar sin tid. 

Den lilla heliga familjen kommer undan Herodes, precis som Mose kom undan farao. De gudlösa dynastierna underminerades av sitt eget storhetsvansinne, de gick under men dessa små hjälplösa människor blev början på Gudsfolket som inte kan utrotas eftersom Gud alltid står på deras sida. Vill du tillhöra Gud ska du älska barn, älska graviditet, följa Den helige andes vink, vara beredd att fly från vår tids Herodessoldater om så behövs, även om det är din pojkvän, din läkare, dina egna föräldrar som vill att du ska ta död på det barn du bär inom dig. Vart? Till mig t.ex. – tel. 070 33 22 904 – jag och andra kan hjälpa dig vidare. 

Katolska kyrkan hedrar idag DE OSKYLDIGA BARNEN FRÅN BETLEHEM med en särskilt festdag. De gav sina liv för Kristus utan att ens veta om det. Fira dagen genom att tacka Gud för livets gåva och bestäm dig för att försvara alla andras rätt att få leva, inte minst de oföddas, de svagaste ibland oss som behöver din hjälp, din röst. Du som är katolik: Bär du på skuld i denna fråga, har du någon gång gjort abort eller uppmanat andra att göra det, ska du bikta det så fort du kan. Gud vill inte att du ska hänga fast i detta misstag. Gud vill förlåta dig och inte tappa bort dig. Låt inte denna destruktiva handling dra med dig ner i djupet. 

Kyrkans bön på denna dag:

Fader i himlen, i dag har de oskyldiga barnen fått prisa dig, inte med ord, men med sin död. Låt oss, som med vår mun bekänner dig som Skapare och Herre, aldrig förneka dig i våra handlingar. Om detta ber vi genom din Son, Jesus Kristus, vår Herre och Gud, som med dig, Fader, och Den helige ande lever och råder från evighet till evighet. Amen.

/Diakon Björn Håkansson, 28/12