Trons årImorgon, torsdagen den 11 oktober, påbörjar kyrkan fira Trons år. Detta kommer vi i Confessiones Nostrae:s redaktion självklart uppmärksamma och vilket man absolut inte får missa.

Trons år påbörjas som sagt den 11 oktober och fortsätter till och med Kristus Konungens högtid nästa år den 24 november 2013. Valet kring datumen beror på att den 11 oktober för femtio år sedan inleddes det andra Vatikankonciliet. Det är också samma dag för tjugo år sedan som den Katolska kyrkans katekes utkom.

Det är dags att vakna ur vår sömn och slummer. Alla som deltar i en katolsk mässa regelbundet har sagt "Jag tror..." säkert hundratals om inte tusentals med gånger. Men reflekterar vi någonsin kring vad vi faktiskt tror? Vad tror just jag? Därför inbjuder den helige fadern Benedikt XVI alla katoliker att  återupptäcka, bekänna och vittna om tron. Kyrkan måste bege sig ut och leda människor till där livet finns, till vänskap med Guds son, till Honom som ger oss liv i överflöd.

Vi på Confessiones Nostrae:s redaktion uppmanar alla att läsa Påvens brev "Porta Fidei" samt reflektera över det. Brevet finns att finna på svenska här:
http://www.katolskakyrkan.se/1/1.0.1.0/462/Porta%20fidei_11%20oktober%202011%20sv%20%C3%B6vers.pdf

Det kan även vara bra att hålla sig uppdaterad genom Vatikanens egna sajt dedikerad till trons år.
http://www.annusfidei.va/content/novaevangelizatio/en.html_Sacerdotalis___Italiano.html

Stockholms stifts sajt har även en del om det
http://www.katolskakyrkan.se/1/1.0.1.0/462/1/

Något som vi även rekommenderar är att hålla sig uppdaterad om vad som händer och varför inte göra det genom att besöka denna bloggen regelbundet det närmaste året.