Patrik
Är en göteborgare som i vuxen ålder valde att ta steget att bli "hednadöpt" och bli upptagen i den katolska kyrkans fulla gemenskap påsknatten 2009. Det är lätt det enskilt bästa beslutet jag tagit i mitt liv.

Är medgrundare och huvudredaktör för denna blogg. Tanken att starta upp en sådan sån här blogg var främst att besvara den uppmaning, om den nya evangelisationen, som påve Benedikt XVI tog upp i sitt motu proprio Porta Fidei.

Det fanns även ett tomrum att fylla upp i den svenska katolska bloggosfären där inga egentliga katolska ungdomar kom till tals i någon större omfattning. Inspirerade av den fantastiska bloggen Ignitum Today så valde vi helt enkelt att starta upp denna blogg som får sägas växt och växer med en otrolig fart. På några år har vi gått från några få enstaka skribenter till ett gôtt gäng bestående av hundratals ungdomar som till dags datum bidragit till vad Confessiones är!

Förutom dessa anledningar är min stora förhoppning att denna blogg kan inspirera katolska ungdomar, både som skribenter och som läsare, att växa i sin tro. Man brukar säga att ungdomarna är Kyrkans framtid. Jag håller delvis med. Men jag anser att dagens ungdomar även är och skall vara lika delaktiga i dagens Kyrka.

Med detta sagt vill jag önskar alla läsare Guds frid och allt gott!